Laksepaté

Ingredienser
600 g frisk spinat
3 l vand
2 tsk. groft salt
1 fersk laksefilet uden skind (700 g)
¼ l piskefløde
1 æg
1 ½ tsk. groft salt
1/8 tsk. cayennepeber

Limedressing:
1 ½ dl creme fraiche 18%
1 ½ dl creme fraiche 38%
1 ½ tsk. limesaft
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt. Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca.1 min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand.

Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca.1 ½ l). Skær resten af fileten i tern. Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Farsen skal være sammenhængende. Smør formen. Læg lagvis – og i nævnte rækkefølge – laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars. Bank formen let mod bordpladen. Dæk med låg eller alufolie og bag pateen midt i ovnen ca. 1 time og 10 min. ved 150 grader. Stil laksepateen tildækket i køleskabet i 12 – 24 timer.

Limedressing:
Smag creme fraiche til med limesaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet mindst ½ time. Rør den op inden serveringen.