Marineret kalkunbryst – helstegt

Ingredienser
1 fersk kalkunbryst ca. 900 g

Marinade
½ dl. soya
½ dl. madolie
1 tsk. paprika
1 tsk. hakket frisk ingefær
2 fed hakket hvidløg
lidt salt og peber eller lidt hvidløgspeber
ca. 2 dl. hvidvin og ca. 3 dl. vand

Fremgangsmåde
Alle ingredienserne til marinaden røres sammen. Kalkunbrystet snøres. Kalkunbrystet lægges i en plasticpose, marinaden hældes i, og kalkunbrystet stilles køligt mindst 4 timer (vend gerne brystet et par gange).

Herefter lægges brystet i et ildfast fad, marinaden og ca. 2 dl hvidvin hældes ved. Steges i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til stegetermometeret viser 80-83 grader. Undervejs i stegningen dryppes med stegeskyen, og der suppleres med lidt vand, så det ikke steger tørt. Kødet tages ud og hviler lidt, inden det skæres i skiver. Hvis der ønskes sovs sies stegeskyen og jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand