Kartoffelsuppe

4 personer

Ingredienser
10 g smør
75 g grofthakkede løg
500 g kartofler i små tern
2 porrer i ringe, den hvide del, ca. 350 g
¾ liter grønsagsbouillon
1 dl piskefløde
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Bacondrys
150 g bacon
1 grofthakket porre, den grønne del ca. 150 g

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde
Lad smørret smelte ved kraftig varme, uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 min. eller til grønsagerne er møre. Blend suppen til den er jævn, enten med en stavblender eller i en almindelig blender. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys:
Læg imens bacon på en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme. Tag bacon af panden. Steg porrerne i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 4 min. Knus det stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
Server med brød til.