Hakkebøf på sommerkål og ærter

2 personer

Ingredienser
400 g hakket oksekød
Friskkværnet peber
50 g pinjekerner
Smør eller olie til stegning

1 spidskål
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Lidt revet muskatnød
Evt. lidt spidskommen
150 g friskbælgede ærter

Fremgangsmåde
Kødet formes til to hakkebøffer og krydres med friskkværnet peber.

Pinjekernerne ristet let på en tør pande og stilles til side.

Skær spidskålen i helt tynde strimler, kom den i en skål med 1 – 2 tsk. salt og hæld kogende vand på. Lad kålen stå i 5 minutter, hæld vandet fra og dryp kålen godt af. Varm kålen godt igennem i olie, tilsæt de friskbælgede ærter og lad dem varme med i 1 minut. Krydr let med muskat og eventuelt spidskommen.

Steg bøfferne i smør eller olie og krydr med salt.

Anret kødet over kålen med et drys pinjekerner.