Stikkelsbærtrifli

3 personer

Ingredienser
500 g stikkelsbær
150 g rørsukker
½ stang vanilje

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde

Makroner

Pynt: Strimlet citronskal eller citronmelisse


Fremgangsmåde
Stikkelsbærrene lægges i et ildfast fad og blandes med rørsukker og korn af ½ vaniljestang. Bages i ovnen ved 150 grader i 20 – 25 minutter. Afkøles.

Til cremen røres æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Rør mælken i og kog blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 minut. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.

Pisk fløden til et let skum og vend ca. af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas. Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.