Langtidshævet franskbrød

Ingredienser
4 dl koldt vand
10 g salt
12 g gær (ca.)
550 – 600 g mel (højprotein 12%)


Fremgangsmåde
Gæren og saltet opløses i vandet.
Melet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være ret blød.
Hvis dejen røres på maskine, røres den, til den slipper skålens sider.
Dejen fyldes i en smurt form.
Hæver tildækket i køleskab med et oliesmurt stykke plastic lagt løst over i minimum 1 døgn, gerne længere.
Inden bagningen efterhæves brødet ved stuetemperatur, til det er vokset lidt.

Ovnen tændes på 250 grader (over- og undervarme, ikke varmluft), og en bradepande stilles ind i bunden af ovnen.
Når brødet er kommet i ovnen, hældes ca. 1 dl vand i bradepanden. Dette gentages efter ca. 2 minutter.
Brødet bages ved 250 grader i 5 minutter. Derefter skrues ned til 230 grader, og brødet bager videre i ca. 40 minutter.
Hvis brødet er ved at blive for mørkt, kan der lægges et tykt stykke stanniol over, eller der kan sættes en plade ind over.