Mørbradbøf

2-3 personer

Ingredienser
1 mørbrad
Løg
¼ – ½ l piskefløde

Ovnkartofler:
1 bakke nemme kartofler
50 g smør
1 tsk. salt
2 tsk. oregano


Fremgangsmåde
Mørbraden afpudses for fedt og sener, skæres i ca. 2 cm tykke skiver og bankes flade med hånden.
Løgene skæres i ringe, steges klare i smør og tages af panden.
Mørbradstykkerne krydres med salt og peber og steges i smør.
Når de er færdigstegt, hældes fløde på panden til sovs.
Sovsen koges op og tilsættes kulør.

Kartofler skæres midt over og koges 3 min. i kogende vand tilsat salt.
Vandet hældes fra, og smør, salt og oregano tilsættes. Kartoflerne kommes i et ildfast fad og bages 15 min. ved 250 grader.